25 Nisan 2014 Cuma

Akustik Yumurta Sünger

Mükemmel ses yutum değerine sahip, yanmaya karşı yüksek direnç yeteneğine sahip, yüksek perfomanslı akustik köpüktür. Yüksek hava hızlarında herhangi bir aşınmaya maruz kalmamaktadır. Hava içerisinde parçalar halinde yayılmazlar. Yanma halinde zehirli gaz çıkarmazlar ve içindeki kimyasallar zararlı atık içermezler. Yanmaz sünger bir çok alanda kullanılmaktadır. 

Uygulama alanları şöyledir; mekanik daireler, jenaratörlerler, tekne yalıtımdan, restoran, sinema, konser salonları ve toplantı salonları gibi akustik ses yalıtımı gereken alanlarda, akustik yumurta sünger kullanılmaktadır. 

Aşağıda yanmaz akustik yumurta sünger örneklerini görebilirsiniz. 





15 Nisan 2014 Salı

Piramit Sünger Nedir ?

Ses yalıtımında piramit sünger kolay uygulanabilir ve esne olması sebebi ile öne çıkmaktadır. 
Piramit süngerin kullanım alanları; ses kayıt stüdyoları, discolar, restaurantlarda, havalanlarında ve bunlar gibi birçok mekanda akustiği düzenlemek ve ses yalıtımını sağlamak için kullanılmaktadır. 
Piramit sünger üretimi, yumurta sünger ve yanmaz sünger gibi küp süngerlerden özel CNC makinalarında kesilerek imal edilmektedir. 

Piramit Sünger 
- İsteğe göre farklı formlarda ve yoğunluklarda ebatları bulunmaktadır.
- Plakalar halinde ambalajlanmaktadır.
- Yüksek yoğunlukludur.
- Aleve ve yüksek sıcaklığa maruz kaldığında yanmaz ve akıcı damlacık oluşturmaz.
- İç mekanların akustik düzenlemesi için özellikle tavsiye edilir
- Neme dayanıklıdır yapısal değişime uğramaz. 

Aşağıda Piramit Sünger örneklerini görebilirsiniz.




11 Nisan 2014 Cuma

Akustik Yanmaz Sünger

Yüksek seviyede ses yutum becerisine sahip aynı zamanda yanmaya karşı direnç sağlayan yüksek performansa sahip akustik köpüktür. Ses yutma performansı çok yüksektir.

Akustik yanmaz sünger bir çok kullanım alanına sahiptir. Ana kullanım amacı ortamdaki sesi düzenleme ve ses yalıtımını sağlamaktır. Yanmaz özellikleri bulunmaktadır. Bu sayede alev almaz ve akıcı damlacıklar oluşturmazlar. Yüksek frekanslı seslerin emilmesini sağlarlar. 

Gürültü içeren tüm ortamlarda akustik ses düzenleme amacıyla, sanayi makinelerinin kabinlerinde, havalandırma kanallarında, jeneratör ve kompresör kabinlerinde ses yalıtımı için kullanılırlar. 

Aşağıda akustik yanmaz sünger örneklerini bulabilirsiniz.




Yumurta Sünger Nedir ?

Yumurta kutusu şeklinde ses yalıtım süngerine yumurta sünger denir. Kolay uygulanabilir ve esnek bir yapıya sahiptir. Yumurta sünger ses yutma özelliği olan ve gözenekleri açık bir ses yalıtım malzemesidir. Akustifoam  yüksek teknolojide ve en iyi standartlara sahip hammaddelerden üretim yapmaktadır.
Tv stüdyolarında, ofislerde, restoranlarda, havaalanları gibi bir çok farklı mekanda akustiği düzenleyebilmek ve ses yalıtımı için kullanılmaktadır. 

Yumurta Sünger Görsellerine aşağıdan ulaşabilirsiniz. 


1. Yumurta Sünger

2. Renkli Yumurta Sünger

3. Gri Yumurta Sünger




Ses Yalıtımı Nedir ?

Ses yalıtımı, sesin istenmediği durumlarda ve ortamlarda, sesin etkilerini en aza indirgenmesinde yapılan yalıtım işlemine denir. Sesin bulunduğu ortamda yayılmasını engellemek temel esastır. Kullanılan her malzemenin belirli bir ses yutma kapasitesi vardır. Ses yutma kapasitesi en yüksek ürünler ve metaryaller kullanılmaktadır.


Ses Yalıtımı Malzemelerinden Yanmaz Sünger

Yapılarda gürültü oluşumunun ve sesin iletimi ile ilgili iki tane önemli etken bulunmaktadır. Bunlardan ilki konuşma sesleri ve müzik sesleri gibi hava doğuşumlu seslerdir. İkincisi ise zıplama, çarpma, sürükleme gibi darbe kaynaklı seslerdir. 
Doğru ses yalıtımını yapabilmek için önce sesin kaynağı ve çeşidi net olarak belirlemek temel esastır.